ZALM op een CEDAR PLANKJE met mosterd en bastardsuiker in een heel bekend recept van Bobby Flay. Robert William “Bobby” Flay is een bekende chefkok uit Amerika en heeft verschillende exclusieve restaurants. In dit heerlijke recept combineert hij verrassend verse zalm met mosterd en bruine suiker. Het cederhout geeft tijdens de bereiding de zalm een heel fijne rooksmaak mee. Het resultaat is dan ook echt verschrikkelijk lekker!
Ingrediënten:
– Hele zalmfilet met huid
– (Dijon)mosterd
– Bruine basterdsuiker
– Zout & peper
Bereiding:
1. Leg de cedar rookplank voor 0,5 – 1 uur in water
2. Bereid de BBQ voor op een indirecte setting, temperatuur ongeveer 180°C
3. Plaats de zalm met de huid naar beneden op het plankje
4. Breng op smaak met zout en peper
5. Smeer de zalm in met de (dijon)mosterd en bestrooi daarna met bruine bastardsuiker
6. Leg de zalm met de plank op het rooster. Deksel dicht en de BBQ zijn werk doen!
7. Bij een kerntemperatuur van 52°C kun je zalm van het rooster halen
Selamat Makan!
#BBQ365
Bedankt voor het kijken van het filmpje, maar laat ook eens weten wat je van het filmpje vindt. Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove
Wil je meer van dit soort videos zien? Hou je van BBQ? Dan hoop ik op jullie steun voor mijn kanaal. Abonneer gratis op het kanaal door op deze link te klikken: https://www.youtube.com/c/DutchBBQIndo?sub_confirmation=1
Als je op het belletje drukt, dan stuurt YouTube een notificatie bij een nieuwe video!
Volg Dutch BBQ Indo ook op Facebook:
Dutch BBQ Indo 👉 www.facebook.com/DutchBBQIndo
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales
Mijn barbecues, messen en andere onmisbare accessoires:
The Bastard Large, kamado
www.vuurenrook.nl/nl/the-bastard-large-compleet.html
Weber Go Anywhere, houtskoolbarbecue
www.weber.com/NL/nl/barbecues/houtskoolbarbecues/draagbare-houtskoolbarbecue/1131004.html
Gietijzeren Dutch Oven pannen
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/dutch-ovens/
Gietijzeren Dutch Oven skillets
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/skillets-planchas/
Houtskool White Quebracho
www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-white-quebracho-restaurant-grade-lump-ch.html
Houtskool South African Black Wattle
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html
Forged Olive, universeel mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-universeelmes.html
Forged Olive, santoku mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-santoku-18cm.html
Meater+ thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-vlees-bbq-thermometer.html
Thermapen MK3 Classic thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html
#SpreadTheBBQLove

