Dutch BBQ Indo Recepten Rundvlees Video’s

RIBEYE STEAKS met chimichurri en pepersaus

In deze video is er een heerlijke RIBEYE STEAKS gegrild op houtskool. Daarna maken we de bekende chimichurri, maar ook dat ene pepersausje wat je vaak in een restaurant tegenkomt. Fantastische combinaties met de ribeye die een overheerlijke smaakbeleving geeft!

1. Rub de ribeye steaks aan beide zijden met peper, zout en knoflookgranulaat
2. Grill de steaks aan beide zijden 2-3 minuten op DIRECT vuur, circa 250 graden
3. Kerntemperatuur ribeye medium, 54 graden
4. Laat de ribeye onder een stuk aluminium even 5 minuten rusten
5. Snij de ribeye aan, let goed op om haaks op de draad te snijden!!!

Selamat Makan!

INGREDIËNTEN CHIMICHURRI
6 tenen knoflook
3 blaadjes verse laurier
2 groene jalapeños
1 rode peper
1 bos krulpeterselie
1 bos bladpeterselie
½ bos verse oregano
¼ bos koriander
1 el grof zeezout
versgemalen zwarte peper
70 ml witte wijnazijn
160 ml olijfolie

De chimichurri wordt gemaakt door alle fijngehakte kruiden te mengen met de ove­rige ingrediënten. Een lekkere chimichurri is fris, licht zoutig en pittig. Voeg eventueel naar wens zout, peper of azijn toe. Afgedekt onder een laagje olie in een wekpot hou je de chimichurri een week houdbaar in de koelkast.

INGREDIËNTEN PEPERSAUS
100-150 ml kalfsfond
75 ml ongeklopte slagroom
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 eetlepel bloem
3 theelepels zwarte peperkorrels
Peper en zout (naar smaak)

Leg de zwarte peperkorrels in een bakje water. Zo worden ze lekker zacht. Wij hebben ze ongeveer een uurtje laten wellen. Snijd de sjalotjes en pers de knoflook. Doe een beetje boter in de pan en fruit de knoflook en sjalotjes aan in een pannetje tot ze mooi glazig zijn. Om de saus een mooie dikte te geven maken we een roux. Dit is niks anders dan een mengsel op basis van (gebakken) bloem en boter. Doe de bloem bij de sjalot en knoflook en bak het voor een paar minuten tot een korrelig mengsel ontstaat. Voeg nu de uitgelekte peperkorrels toe en bak even kort mee. Tot slot giet je de fond en slagroom bij het mengsel. Roer tot er een mooie stevige saus ontstaat. Voeg naar smaak peper en zout toe. Met wat extra bloem of maizena kun je eventueel de saus wat dikker maken.

#BBQ365

Bedankt voor het kijken van het filmpje, maar laat ook eens weten wat je van het filmpje vindt. Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove

Wil je meer van dit soort videos zien? Hou je van BBQ? Dan hoop ik op jullie steun voor mijn kanaal. Abonneer gratis op het kanaal door op deze link te klikken: https://www.youtube.com/c/DutchBBQIndo?sub_confirmation=1

Als je op het belletje drukt, dan stuurt YouTube een notificatie bij een nieuwe video!

Volg Dutch BBQ Indo ook op Facebook:
Dutch BBQ Indo 👉 www.facebook.com/DutchBBQIndo
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales

Mijn barbecues, messen en andere onmisbare accessoires:
The Bastard Large, kamado
www.vuurenrook.nl/nl/the-bastard-large-compleet.html

Weber Go Anywhere, houtskoolbarbecue
www.weber.com/NL/nl/barbecues/houtskoolbarbecues/draagbare-houtskoolbarbecue/1131004.html

The Windmill Camp Stove
www.vuurenrook.nl/nl/the-windmill-camp-stove.html

Gietijzeren Dutch Oven pannen
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/dutch-ovens/

Gietijzeren Dutch Oven skillets
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/skillets-planchas/

Houtskool White Quebracho
www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-white-quebracho-restaurant-grade-lump-ch.html

Houtskool South African Black Wattle
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html

Forged Olive, universeel mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-universeelmes.html

Forged Olive, santoku mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-santoku-18cm.html

Meater+ thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-vlees-bbq-thermometer.html

Thermapen MK3 Classic thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html

#SpreadTheBBQLove

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten