Dutch BBQ Indo Recepten Rundvlees Video’s

Heerlijk gekruid en gebakken traditional Indonesian Empal Daging

Empal daging, heerlijk gekruid en gebakken schijfjes rundvlees… ook wel indische beef jerky!

Ingrediënten:
500 gram sukadelappen of riblappen
2 uien
5 teentjes knoflook
1 theelepel laospoeder
2 theelepels ketoembar
1 theelepel djinten
5 eetlepels asemwater
3 salamblaadjes
peper en zout naar smaak
plantaardige olie

Bereiding:
1. Maak je kamado klaar voor een indirecte setting met een gietijzeren braadpan.
2. Doe het vlees in de braadpan
3. Hak alle specerijen fijn en voeg ze toe (ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, asem, salam)
4. Breng met peper en zout op smaak
5. Voeg zoveel kokend water toe, dat het vlees net onder water staat.
6. Breng de temperatuur van de kamado naar 120 graden en laat het geheel zachtjes koken.
7. Laat het geheel low&slow in een open braadpan circa 2 uur gaarkoken.
8. Al het vocht is nu bijna verdampt!
9. Haal het vlees uit de braadpan en klop het dunner met een vleeshamer
10. Maak de bbq gereed voor een directe setting
11. Verhit olie in een pan naar circa 180 graden
12. Bak het vlees knapperig bruin en NIET laten aanbranden!

Selamat Makan!

#BBQ365

Bedankt voor het kijken van het filmpje, maar laat ook eens weten wat je van het filmpje vindt. Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove

Wil je meer van dit soort videos zien? Hou je van BBQ? Dan hoop ik op jullie steun voor mijn kanaal. Abonneer gratis op het kanaal door op deze link te klikken: https://www.youtube.com/c/DutchBBQIndo?sub_confirmation=1

Als je op het belletje drukt, dan stuurt YouTube een notificatie bij een nieuwe video!

Volg Dutch BBQ Indo ook op Facebook:
Dutch BBQ Indo 👉 www.facebook.com/DutchBBQIndo
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales

Mijn barbecues, messen en andere onmisbare accessoires:
The Bastard Large, kamado
www.vuurenrook.nl/nl/the-bastard-large-compleet.html

Weber Go Anywhere, houtskoolbarbecue
www.weber.com/NL/nl/barbecues/houtskoolbarbecues/draagbare-houtskoolbarbecue/1131004.html

Gietijzeren Dutch Oven pannen
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/dutch-ovens/

Gietijzeren Dutch Oven skillets
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/skillets-planchas/

Houtskool White Quebracho
www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-white-quebracho-restaurant-grade-lump-ch.html

Houtskool South African Black Wattle
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html

Forged Olive, universeel mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-universeelmes.html

Forged Olive, santoku mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-santoku-18cm.html

Meater+ thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-vlees-bbq-thermometer.html

Thermapen MK3 Classic thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html

#SpreadTheBBQLove

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten