Ze zijn zo lekker! Vers gefrituurde krokante kip… een paar kilo van deze CRISPY FRIED CHICKEN vliegt er zo doorheen en in deze video laat ik zien hoe makkelijk het is om het klaar te maken.
INGREDIENTEN
Kippenvleugels of kippendij
Karnemelk
Tarwebloem
Maizena
BBQ rub
Zonnebloemolie
BEREIDING
Stap 1
Snijd eerst de kippendijen in grove stukken. Kippenvleugels en kip borrelhapjes werken ook prima! Pak een ruime kom en doe hier de kip in. Giet hier nu de karnemelk overheen. Roer het even goed door elkaar en zorg dat de kip volledig ondergedompeld is. Dek de kom af met een folie en zet het in de koelkast voor minimaal 3 uur.
Stap 2
Maak nu de bloemmix klaar! Mijn verhouding geeft een lekkere krokante korst om je kip die makkelijk te bijten is. Meng het bloem, maizena en rub goed door elkaar in een kom. Als je meer maizena gebruikt, dan wordt de korst harder.
8 eetlepels tarwebloem
4 eetlepels maizena
4 eetlepels van je favoriete kip bbq rub
In deze video heb ik "This Is It" rub gebruikt van Soutern Dutch BBQ, een heerlijke rub die hartigheid combineert met een mooie zoetheid en een klein pitje.
Southern Dutch This is It All Purpose BBQ Rub 👉
www.vuurenrook.nl/nl/southern-dutch-this-is-it-all-purpose-bbq-rub.html
Stap 3
Maak een gietijzeren pan of skillet klaar met voldoende zonnebloemolie. Zorg dat de temperatuur van de olie ongeveer 180 graden is. Dit is een goede temperatuur om je kip rustig te frituren.
In deze video heb ik gebruikt gemaakt van de Windmill Camp Stove. Dit is een aluminium stove die ideaal is voor het gebruik van je gietijzeren skillets, Dutch ovens, pannen e.d. Je kan de stove gebruiken met houtskool, briketten als brandstof. Een heel groot voordeel is dat je deze stove ook op veel campings kan gebruiken, wanneer je op vakantie bent.
The Windmill Camp Stove 👉
www.vuurenrook.nl/nl/the-windmill-camp-stove.html
Stap 4
Frituur de kip in de olie. Draai regelmatig de kip om voor een regelmatige garing. Je wilt graag dat je kip een mooie goudkleurige korst heeft. Controleer voor een kerntemperatuur van 72 graden voor de kip.
Selamat Makan!
#BBQ365
Bedankt voor het kijken van het filmpje, maar laat ook eens weten wat je van het filmpje vindt. Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove
Wil je meer van dit soort videos zien? Hou je van BBQ? Dan hoop ik op jullie steun voor mijn kanaal. Abonneer gratis op het kanaal door op deze link te klikken: https://www.youtube.com/c/DutchBBQIndo?sub_confirmation=1
Als je op het belletje drukt, dan stuurt YouTube een notificatie bij een nieuwe video!
Volg Dutch BBQ Indo ook op Facebook:
Dutch BBQ Indo 👉 www.facebook.com/DutchBBQIndo
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales
Mijn barbecues, messen en andere onmisbare accessoires:
The Bastard Large, kamado
www.vuurenrook.nl/nl/the-bastard-large-compleet.html
Weber Go Anywhere, houtskoolbarbecue
www.weber.com/NL/nl/barbecues/houtskoolbarbecues/draagbare-houtskoolbarbecue/1131004.html
The Windmill Camp Stove
www.vuurenrook.nl/nl/the-windmill-camp-stove.html
Gietijzeren Dutch Oven pannen
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/dutch-ovens/
Gietijzeren Dutch Oven skillets
www.vuurenrook.nl/nl/dutch-oven-chuckwagon/dutch-ovens-skillets/skillets-planchas/
Houtskool White Quebracho
www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-white-quebracho-restaurant-grade-lump-ch.html
Houtskool South African Black Wattle
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html
Forged Olive, universeel mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-universeelmes.html
Forged Olive, santoku mes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-santoku-18cm.html
Meater+ thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-vlees-bbq-thermometer.html
Thermapen MK3 Classic thermometer
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html
#SpreadTheBBQLove

