Dutch BBQ Indo Recepten Rundvlees Video’s

SMASH BURGERS || De allerlekkerste hamburgers, SNEL & MAKKELIJK

#bbq365

SNEL & MAKKELIJK één van de ALLERLEKKERSTE hamburgers maken op de BBQ???

Deze video is gebaseerd op GUGA’s Food YouTube kanaal. Een aanrader om te volgen. Zijn video ‘This Burger Changed My Life’ gaf mij het recept van misschien de lekkerste hamburger. Het gezin is er gek op en ik heb al meerdere familieleden en vrienden helemaal gek gekregen van deze eenvoudige hamburger. Want het is een heerlijke burger! Super makkelijk te maken en snel!

Guga’s Life Changing Burger: https://www.youtube.com/watch?v=3yX_bpbCmfo&t=121s

* Smash Burger Recept *

De volgende accessoires zijn een ‘must-have’:
1. Een gietijzeren grillplaat of iets vlaks om ‘keihard’ op te grillen. Dit is nodig om een ‘browning’ korst te creëren. Deze korst geeft extra smaak aan de hamburger.

2. Een goede hamburger spatel om de hamburger mee te flippen.
Bij voorkeur een dunne scherpe spatel!

Ingrediënten Saus:
– 4 Eetl. tomaten ketchup
– 4 Eetl. pittige mayonaise
– 1 Eetl. mosterd
– 1 Eetl. worchestersaus

Ingrediënten smashburger:
– 500 gram half-om-half gehakt met ca. 20% vet, geen mager rundergehakt
– Witte bolletjes
– Cheddar Cheese

Stap 1:
Maak gehaktballen van ca. 75 gram. Je hoeft ze niet mooi glad te maken. Hou het juist een beetje luchtig.

Stap 2:
Ondertussen maken we de saus. Dit is heel makkelijk. Doe 4 eetlepels tomaten ketchup, 4 eetlepels pittige mayonaise, 1 eetlepel mosterd en 1 eetlepel worcestersaus in een kom en meng het door elkaar heen.

Stap 3:
Zorg dat de BBQ op een temperatuur komt van ongeveer 250 tot 300 ℃. Leg de gietijzeren plaat direct boven de kolen en laat deze gloeiend heet worden.

Stap 4:
Voordat we gaan grillen is het handig om eerst de broodjes klaar te maken. Snij een bolletje open. Deze gaan we eerst grillen. Dit doen we om te voorkomen dat alle sappen en vetten in het broodje trekt. Anders wordt het broodje soppig en niet lekker. Het broodje grillen duurt enkele seconden. Als dat is gebeurd, kan je er alvast een laagje saus opleggen. Dan staat het broodje klaar, want binnen 5 minuten zijn de hamburgers klaar.

Stap 5:
Wanneer de gietijzeren plaat heet is, dan kan je beginnen. Leg de gehaktbal op de plaat en druk (smash) deze zo plat als een pannenkoek. Laat deze flink grillen. Na ongeveer 1 minuut flip je de hamburger. Je kan ook kijken of de burger een beetje los komt van de plaat. Dan is ook een teken dat de hamburger gedraaid kan worden. En als deze toch een beetje vast blijft zitten, dan kom je hamburger spatel om de hoek kijken. Zorg dat je de spatel strak op de plaat hebt zitten. Vervolgens schraap je de hamburger in één vloeiende beweging. De smash burger is perfect als je een mooie ‘browning’ korst hebt. Wanneer je de hamburger hebt geflipt, dan leg je er een plakje cheddar cheese op. En na een minuut is deze klaar.

Selamat Makan!!!

Bedankt voor het kijken van het filmpje, maar laat ook eens weten wat je van het filmpje vindt. Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove

Hou je van BBQ? Dan hoop ik op jullie steun voor dit kanaal.
Abonneer gratis op het kanaal door op deze link te klikken en druk ook op het belletje: https://www.youtube.com/c/DutchBBQInLaws?sub_confirmation=1

Volg Dutch BBQ In-Laws ook op Instagram en Facebook:
www.instagram.com/dutchbbqinlaws?Sub_confirmation=1
Dutch BBQ In-Laws 👉 www.facebook.com/DutchBBQInlaws
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales

—–

#SpreadTheBBQLove

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten