Dutch BBQ Indo Recepten Rundvlees Video’s

IERSE STOOFPOT met GUINNESS BIER op de DUTCH OVEN

Irish Stew met Guinness Bier op de Dutch Oven!

Heerlijke winterkostje op de BBQ. Het grauwe weer neemt toe. Temperatuur neemt af. Regen neemt toe. En het wordt weer vroeger donker. Dat smaakt meer naar gerechten als stamppot en stoofpotjes.

We trappen af met deze Ierse stoofpotje. Heel simpel te maken en zo verrukkelijk. Bij het maken van dit filmpje, kwamen we helemaal in het Ierse Folks sferen. De kabouters, klavertjes vier, Whisky, Guinness beer en hun riverdance muziek.

Wij zeggen bekijk het filmpje. Geniet ervan. Ben je een fan van stoofpotjes, dan raden wij je aan deze ook zeker te maken!!

Uiteraard zouden wij het gaaf vinden als jullie ons kanaal steunt.

Abonneer dan gratis op onze kanaal door op deze link te klikken en druk ook op het belletje 💖 : https://www.youtube.com/c/DutchBBQInLaws?sub_confirmation=1

Volg ons ook op Instagram:
www.instagram.com/dutchbbqinlaws?Sub_confirmation=1

En we zijn ook te vinden op Facebook:
Dutch BBQ In-Laws 👉 www.facebook.com/DutchBBQInlaws
Michael 👉 www.facebook.com/michael.vanpeer96
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales
———-
* Ierse Stoofpot 🥘*

Ingrediënten:
– Scheutje olijfolie
– 4 knoflook teentje
– 4 rode uien
– 2 kilo Ierse Sucadelappen
– 2 blikken Guinness Bier
– 700 ml Runder fond
– 1 el zeezout
– 2 tl tomatenpuree
– 3 el bloem
– 5 gesneden winterpenen
– 3 takjes rozemarijn
– 3 blaadjes laurier
– 8 gesneden middelgrote aardappelen
– 1 groene paprika

Keteltemperatuur
Direct grillen 250 ℃ 475 ℉
Indirect grillen 160 ℃ 320 ℉

Bereidingswijze:
Stap 1:
Snij de aardappelen, groene paprika en winterpenen in grove stukken. Snipper de rode uien en knoflook tenen. En snij de sukadelappen in blokken van ongeveer 1 bij 1 cm.

Stap 2:
Stel de BBQ in op direct grillen bij een temperatuur van 250 ℃. Grill de blokken sukade vlees. Het gaat hier om de korst. De binnenkant wordt later gegaard in de stoofpot. Ondertussen zet je de Dutch Oven bij het vuur, zodat deze verhit wordt.

Stap 3:
Pak de Dutch Oven en giet er een scheutje olijfolie in. Fruit eerst de rode uien en knoflook tenen tot ze zacht worden.

Stap 4:
Voeg daarna de gegrillde vlees toe. Roer het even door elkaar en daarna giet je de 2 blikken Guinness bier en 700ml runder fond in.

Stap 5:
Meng alles goed door elkaar. Daarna voeg je de zout, tomatenpuree, bloem, winterpenen, rozemarijn en laurier toe.

Stap 6:
Stel de BBQ in op een indirecte setting van 160 ℃. Als je dit namelijk direct doet, dan kan de onderkant van het weten verbranden. Zet de Dutch Oven in de BBQ op de indirecte setting.

Stap 7:
Laat het geheel 3 uur stoven op de BBQ. En iedere uur een keer doorroeren. Na 3 duur controleer je het vlees op malsheid. Als je het lichtjes uit elkaar kan trekken, dan is het tijd om de aardappelen en paprika toe te voegen.

Stap 8:
Laat dit weer een uur door stoven. Controleer na een uur of de aardappelen, paprika, winterpenen en vlees zacht zijn. Zo zacht dat je het met gemak uit elkaar kan trekken. Daar is niet veel moeite voor nodig. Is dat nog niet zo zacht? Stoof het dan nog even iets langer door.

Is het wel super mals en zacht, dan zeggen wij: CHEERS!!
—–
Alles wat we gebruikt hebben voor dit gerecht

The Bastard Large – Kamado
bastard.nl/product/the-bastard

Vuur&Rook Restaurant Grade South African Black Wattle Houtskool 12 kg
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html

The Windmill Dutch Oven 9 Quarts
www.vuurenrook.nl/nl/the-windmill-dutch-oven-9-quarts.html

Weber Go-Anywhere
www.vuurenrook.nl/nl/weber-go-anywhere.html

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten