Dutch BBQ Indo Recepten Rundvlees Video’s

Dé TRI-TIP (maminha) is het BESTE ALTERNATIEF op de PICANHA

#BBQ365

De Tri-Tip, ook wel liesstuk, pas-gehuwdenstuk of ezeltje is een zeer smaakvol braadstuk. Het wordt gezien als het beste alternatief voor de picanha en is qua bereiding heel erg makkelijk!

Mijn favoriete bereiding van een steak is de reverse sear methode. Dus deze methode heb ik ook toegepast op de tri-tip. Het vlees lekker simpel kruiden met SPG, oftewel zout, peper en knoflook.

De tri-tip gaat indirect op de barbecue met een dome temperatuur van 120-150 graden. Laat het vlees low & slow naar een kerntemperatuur lopen van 48 graden. Daarna kun je de bbq flink opstoken en de tri-tip lekker hard searen tot een kerntemperatuur van 54 graden. Even laten rusten onder aluminiumfolie en klaar!!!

Selamat Makan!

Bedankt voor het kijken van het filmpje, maar laat ook eens weten wat je van het filmpje vindt. Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove

Hou je van BBQ? Dan hoop ik op jullie steun voor mijn kanaal.
Abonneer gratis op het kanaal door op deze link te klikken en druk ook op het belletje: https://www.youtube.com/c/DutchBBQInLaws?sub_confirmation=1

Volg Dutch BBQ In-Laws ook op Facebook:
Dutch BBQ In-Laws 👉 www.facebook.com/DutchBBQInlaws
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales

—–

Alles wat er is gebruikt voor dit gerecht:

The Bastard Large – Kamado
www.vuurenrook.nl/nl/the-bastard-large-compleet.html

Vuur&Rook Restaurant Grade South African Black Wattle Houtskool 12 kg
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html

Meater+
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-vlees-bbq-thermometer.html

Thermapen MK3 Classic
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html

—–

#SpreadTheBBQLove

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten