Dessert Dutch BBQ Indo Recepten Vega / Vegan Video’s

APPELTAART op de BBQ

Een heerlijk APPELTAARTJE met een BBQ smaakje!

Na het maken van een paar pizza’s waar je de BBQ flink hebt opgestookt naar 300℃, kan je met de restwarmte heerlijk dessertjes maken. In dit geval een appeltaart. Ook weer heel simpel en makkelijk. Ook hier kan je kiezen om alles zelf te maken. Heb je daar geen tijd voor, dan is het natuurlijk het makkelijkst met kant en klare meel van bijvoorbeeld Koopmans.

In deze video laten we zien hoe gemakkelijk dat gaat.
——
Dutch BBQ In-Laws

Wij zijn Michael en Xander. Met ons kanaal willen wij onze passie delen met andere liefhebbers en het BBQ gevoel verder laten groeien in NL. Dat doen we d.m.v. tips, trucs, recepten, reviews, product uitleg, interviews en nog veel meer.
Wil je meer van de BBQ wereld weten, abonneer dan op ons kanaal 💖 : https://www.youtube.com/c/DutchBBQInLaws

Volg ons op Instagram:
www.instagram.com/dutchbbqinlaws

En natuurlijk Facebook:
Dutch BBQ In-Laws : www.facebook.com/DutchBBQInlaws
Michael 👉 www.facebook.com/michael.vanpeer96
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales
——
* Apple Pie 🥧*

Wat heb je nodig voor om een pizzabodem te maken?
– 1 pak Koopmans appeltaart deeg
– 220 gram roomboter
– 1 ei
– 1,5 kilo appels
– 200 gram rozijnen
– 20 gram rietsuiker
– 3 eetlepels kaneel
– Bloem

Tijdsindicatie:
– 30 minuten voorbereiding
– 60 tot 75 minuten baktijd

BBQ Methode: Indirect grill setting

Keteltemperatuur: 160℃ (325℉)

Kerntemperatuur: Tot het deeg mooi geelbruin is

Rookhout: Geen.

———-
Bereiding deeg

Stap 1
Leg de rozijnen in lauw water en laat het ca. 15 minuten weken. Daarna giet je het water eruit en dep je de rozijnen droog.

Stap 2
Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Voeg vervolgens toe de rietsuiker, kaneel en rozijnen. En meng dit goed door elkaar.

Stap 3
Klop 1 eitje.

Stap 4
We gaan nu het deeg maken. Pak een kom om in te mixen. In de kom gaat de Koopmans meel, boter en ca. drie kwart van het geklopte ei. Mix dit door elkaar tot het een stevig geheel is.

Stap 5.
Gooi wat bloem op tafel, zodat het deeg niet blijft plakken. En daar smeer je alvast de bakvorm in met boter.

Stap 6
Vul de bakvorm met het deeg. Zorg voor een dikke bodem en rand. Als het te dun is, dan wordt de appeltaart niet stevig genoeg en kan het ook sneller aanbraden. Hou wat deeg achter de hand om de versiering boven op af te maken.

Wanneer je de bodem en rand af hebt, vul je deze met de appelvulling.
Zorg dat het mooi verdeeld wordt over de bakvorm. Vervolgens maak je het af met deegstroken. En nu kan deze op de BBQ op!

Stap 7
Maak de BBQ klaar voor indirect grillen. Breng de keteltemperatuur naar 160℃. Check na ongeveer een uur hoe het deeg eruit ziet. Als deze mooi geelbruin is en het deeg is hard, dan is deze klaar.

Maak het nog lekker af met slagroom en cacaopoeder. Bakje koffie erbij en smullen maar!

——–
Daarnaast hebben we het volgende gebruikt in de video:

The Bastard Large – Kamado
bastard.nl/product/the-bastard

Vuur&Rook Restaurant Grade South African Black Wattle Houtskool 12kg
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html

Olive Forged Koksmes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-koksmes.html

Vuur&Rook Nitril Handschoenen Xtra Strong Zwart 100 stuks XL
www.vuurenrook.nl/nl/vuur-rook-nitril-handschoenen-xtra-strong-zwart-10.html

Kenwood kMix KMX750BK Zwart
www.coolblue.nl/product/773664/kenwood-kmix-kmx750bk-zwart.html

Houten Snijplank met logo

Houten snijplank

Ronde bakvorm doorsnee 25cm
www.amazon.nl/Relaxdays-grijs-metallic-springvormset-anti-aanbak-hittebestendig/dp/B07GXR737H/ref=asc_df_B07GXR737H/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=430509386391&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=14919280489212361637&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9065167&hvtargid=pla-554306549514&psc=1

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten