Dutch BBQ Indo Gevogelte Recepten Varkensvlees Video’s

GEPEKELDE Kip met Jalapeño & Kaas gewikkeld in BACON

The Jalapeño Cheese BomB

Heerlijk gepekelde kip gevuld met jalapeño en kaas gewikkeld in een krokant jasje van bacon!! We creëren meerdere lagen van smaken. Zoute smaak in het pekelen, een zoete rub voor de kip en een krokante laag van bacon ook met een lekkere rub en aflakken met een heerlijke BBQ saus. Een echte smaaksensatie!

Verder het gave aan dit recept is, dat je zelf je eigen ‘bom’ kan bepalen. De basis en bereiding blijft grotendeels hetzelfde. Bepaal je eigen vulling, gebruik je eigen favoriete rub of rub helemaal niet en pekelen is ook geen must.

——
Dutch BBQ In-Laws

Wij zijn Michael en Xander. Met ons kanaal willen wij onze passie delen met andere liefhebbers en het BBQ gevoel verder laten groeien in NL. Dat doen we d.m.v. tips, trucs, recepten, reviews, product uitleg, interviews en nog veel meer.
Wil je meer van de BBQ wereld weten, abonneer dan op ons kanaal 💖 : https://www.youtube.com/c/DutchBBQInLaws

Volg ons op Instagram:
www.instagram.com/dutchbbqinlaws?Sub_confirmation=1

En natuurlijk Facebook:
Dutch BBQ In-Laws : www.facebook.com/DutchBBQInlaws
Michael 👉 www.facebook.com/michael.vanpeer96
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales
——
* Jalapeno Chees Bomb 🐷🐔🥒🧀🔥 *

Wat heb je nodig voor 1 jalapeño cheese bomb ?
– 2 kipfilets
– 1 jalapeño
– ca. 12 lappen bacon/ontbijtspek
– Geraspte cheddar cheese
– Roomkaas (Naturel)

* Gebruikte Rubs, BBQ Saus & Pekel*
– De Vliegende Hollander Captain’s Luck Gold Brine Pekelmix
www.vuurenrook.nl/nl/captains-luck-gold-brine-pekelmix.html

– Southern Dutch BBQ ‘A Touch of Sweet
www.vuurenrook.nl/nl/southern-dutch-bbq-a-touch-of-sweet.html

– Southern Dutch BBQ ‘A Pinch of Heat
www.vuurenrook.nl/nl/southern-dutch-bbq-a-pinch-of-heat.html

– The Rose Garden: Pineapple Jalapeno Competition BBQ Sauze ’n Glace
www.vuurenrook.nl/nl/the-rose-garden-pineapple-jalapeno-competition-bbq.html

Tijdsindicatie:
– 1 dag van te voren pekelen, minimaal 4 tot maximaal 24 uur
– 30 minuten voorbereiding
– 2 uur op de BBQ, afhankelijk van de temperatuur en grootte

BBQ Methode: Indirect grill setting

Keteltemperatuur: 160℃ (325℉)

Kerntemperatuur: 74℃ (165℉)

Rookhout: Appel & Kers

Bereiding

Stap 1
Pak de kipfilets en leg deze plat neer. We gaan de platslaan tot een gelijkmatig stuk vlees. Zo zorg je voor een egale garing van de kip. Leg er een stuk vershoudfolie overheen en sla dan de kipfilet plat.

Stap 2 (Optioneel)
Pekel de kip een dag van de voren. Maak de pekel aan. Voor 2 stukken kipfilet gebruiken wij 100 gram pekel. De pekel laten we oplossen in een halve liter gekookt water. Daarna voegen we een halve liter ijswater bij om het snel af te laten koelen. De verhouding is 100 gram pekel per liter water.

Leg de kipfilet in het pekelwater. Plaats je bak vervolgens in de koelkast om de pekelmarinade in te laten trekken. Minimaal 4 uur tot maximaal 24 uur.

Haal de bak uit de koelkast en was de buitenkant van de kipfilet goed schoon. De kipfilet heeft als het goed is de marinade opgenomen en dat gaat er niet meer uit. De buitenkant zitten nog allerlei stukken en dat moet je eraf wassen. Anders krijg je een heftig smaak van zout.

De reden dat wij pekelen is om extra smaak toe te voegen. En omdat kipfilet van nature weinig vet bevat, wordt het ook malser.

Stap 3
Na het afspoelen, rub je de kipfilet in met je favoriete chicken rub. Of je rubt niet.

Stap 4
Snij de jalapeno doormidden en haal de zaadjes eruit. Vul de jalapeno op met roomkaas en strooi er de geraspte cheddar kaas overheen. Leg de 2 halve jalapenos op elkaar.

Stap 5
Pak de 2 kipfilets en leg deze zo dat het mooi op te rollen is. Leg de gevulde jalapeno op de kipfilet en rol de kipfilet eromheen.

Stap 6
Wikkel de bacon om de kipfilet heen. Handig is om eerst de zijkanten af te dekken en daarna maak je een matje van bacon. Leg de kipfilet erop en wikkel de bacon eromheen.

Stap 7
Strooi tot slot je favoriete rub voor bacon/varken erop.

Stap 8
Maak de BBQ klaar voor een indirecte opstelling. Breng de BBQ tot keteltemperatuur van 160℃. Wanneer de het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 70℃, lak je de buitenkant met je favoriete BBQ saus. Laat het vlees nog even liggen tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 74℃.

Dan is de Jalapeño Cheese Bomb klaar om aan te snijden! Eet smakelijk!

——
Alles wat we gebruikt hebben voor dit gerecht

The Bastard Large – Kamado
bastard.nl/product/the-bastard

Meater+ Draadloze Meat/Pit Probe (Thermometer)
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-meat-pit-probe-thermometer.html

Thermapen MK3 Classic
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html

Vuur&Rook Restaurant Grade South African Black Wattle Houtskool 12

F-Dick Ergogrip Uitbeenmes Gebogen Blad FLEX 15cm
www.vuurenrook.nl/nl/f-dick-ergogrip-uitbeenmes-gebogen-blad-flex-15cm.html

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten