Dutch BBQ Indo Recepten Varkensvlees Video’s

Indonesische CHAR SIU van PROCUREUR

MAMA’s Indonesische CHAR SIU van procureur!!

We vonden het tijd om eens een recept van eigen keuken te plaatsen. Mochten jullie het nog niet weten wij, Xander en Michael, zijn beiden van Indonesische afkomst. Xander is half Nederlands, half Indonesisch en Michael half Nederlands, half Moluks.
We zijn opgegroeid met de Indonesische keuken en wat we nu meer willen gaan doen is om die keuken te combineren met het BBQ-en.

Veel kennen char siu uit de Chinese of Koreaanse keuken. Vaak wordt het ook Cha Sieuw genoemd. Het staat bekend om het rode vlees. Elk Aziatische land geeft zijn eigen draai aan Char Siu. Wij hebben Indonesische roots.Dus vandaar vandaag traditionele Indonesische char siu volgens het recept van de moeder van Michael.

———-
* Indonesische Shar Siu van Procureur🥩*

Ingrediënten:
– Baking Soda
– 350 gram suiker
– 2 theelepels gemberpoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 2 theelepels 5 Chinese kruiden
– 1 theelepel keukenzout
– 1 eetlepel hoisinsaus
– 2 eetlepels sojabonensaus
– 1 eetlepel olijfolie
– 4 gram rode kleurstofpoeder
– 2,5 kilo procureur

Keteltemperatuur
Indirect grillen/Searen 160 ℃ 320 ℉

Kerntemperatuur Tomahawk 65 tot 70℃ 150 tot 160 ℉

Stap 1:
Trim de procureur en verwijder losse flapjes. Vervolgens demp je vlees droog.

Stap 2:
Snij de procureur in lappen van ca. 1,5 tot 2 cm dik.

Stap 3:
Pak een bak en leg de lappen procureur daar in. Wrijf de lappen vlees in met baking soda. Dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt. Wanneer je dit hebt gedaan, leg je de lappen terug in de bak. Plaats de bak in de koelkast en laat het minimaal 2 uur intrekken.

Stap 4:
Na 2 uur haal de je lappen procureur uit de koelkast. Was de lappen goed schoon en zorg ervoor dat alle baking soda van het vlees is. Nu maak je de marinade.

Stap 5:
– 350 gram suiker
– 2 theelepels gemberpoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 2 theelepels 5 Chinese kruiden
– 1 theelepel keukenzout
– 1 eetlepel hoisinsaus
– 2 eetlepels sojabonensaus
– 1 eetlepel olijfolie
– 4 gram rode kleurstofpoeder
Voeg bovenstaande ingrediënten bij elkaar en roer het goed tot het één geheel is. Het is nog een stevige marinade door de suiker. Maar dat wat vanzelf vloeibaar.

Stap 6:
Giet de marinade bij de lappen procureur. Zorg dat het een beetje goed verdeeld is. En laat dit een nachtje intrekken. Vind je dat te lang duren. Minimaal 6 uur intrekken is ons advies.

Stap 7:
Na minimaal 6 uur zie je dat de marinade vloeibaar is geworden. En dat het vlees aardig rood is geworden. Nu zijn ze klaar voor de BBQ. Steek de BBQ aan voor een indirecte setting. De indirecte zone moet ongeveer 160 ℃ zijn.

Tip: Leg een lekbak onder het vlees, want de marinade druipt in het begin nog aardig. Dus het wordt een smerige boel. Keep your BBQ clean.

Stap 8:
Het vlees is klaar wanneer het een kerntemperatuur van ongeveer 65 tot 70 ℃ heeft bereikt. Haal ze ervan af en snij je schuin af. Wij adviseren mooie dunne plakken.

Serveer het samen met rijst, bami of nasi en je hebt een heerlijk maaltijd.

SELAMAT MAKAN, EET SMAKELIJK!!
Hopelijk heeft het gesmaakt. Laat hieronder een reactie achter wat je hiervan vond.
———

Alles wat we gebruikt hebben voor dit gerecht

Weber Master Touch GBS 57cm
www.coolblue.nl/product/828399/weber-master-touch-gbs-c-5750-grijs.html

Meater+ Draadloze Meat/Pit Probe (Thermometer)
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-meat-pit-probe-thermometer.html

Thermapen MK3 Classic
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html

Ecobrasa Kokosbriketten Cubes
www.vuurenrook.nl/nl/ecobrasa-10-kilo-kokosbriketten-cubes.html

Ecobrasa RVS Briketten Starter
www.vuurenrook.nl/nl/ecobrasa-rvs-briketten-starter-2-kilo.html

———————————————————————————————————

Bedankt voor het kijken! En vergeet niet te abonneren en volg ons op Instagram…

Abonneren 💖 :
https://www.youtube.com/channel/UCGn-7RvHcX-wlIKI0n7bCpg

Instagram:
www.instagram.com/dutchbbqinlaws/?hl=nl

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten