Dutch BBQ Indo Recepten Rundvlees Video’s

De LANGSTE STEAK die wij OOIT hebben gemaakt

BIFE de TIRA

Een 50 centimeter lange entrecote. Wij in Nederland zijn gewend om de entrecote lende in de breedte te snijden, soort van medaillons. In Brazilië snijden ze deze mooie stuk vlees in de lengte en noemen het de Bife de Tira. Een enorme lange slang van vlees.

Dit mooi stuk vlees kan je bereiden als elke andere steak, zoals Ribeye, Tomahawk, Picanha, Bavette etc. Vaak zie je de technieken eerst afgrillen (searen) en daarna indirect leggen om op kerntemperatuur te komen. Of de reversed sear techniek, eerst indirect leggen en daarna afgrillen. Maar wij gaan het anders doen…

Namelijk aan het spit. Aan het spit kan je net wat meer smaak en sensatie creëren aan je stuk vlees. We laten het vlees direct boven het vuur draaien waardoor het gelijkmatig wordt gegaard. De vetten van het vlees smelt (rendert) en valt dan op de hete kolen. Dat verdampt weer en de rook komt weer terug in het vlees. Tot slot fik je het vlees af boven open vuur voor die heerlijke korst!

Dit is de Brazilian way of BBQ!
—–
Bekijk onze filmpje. Laten weten wat je wat je van het filmpje vindt.
Alvast eet smakelijk en #SpreadTheBBQLove

Dus hou je van BBQ? Dan hopen wij op jullie steun voor dit kanaal.

Abonneer gratis op onze kanaal door op deze link te klikken en druk ook op het belletje 💖 : https://www.youtube.com/c/DutchBBQInLaws?sub_confirmation=1

Volg ons ook op Instagram:
www.instagram.com/dutchbbqinlaws?Sub_confirmation=1

En we zijn ook te vinden op Facebook:
Dutch BBQ In-Laws 👉 www.facebook.com/DutchBBQInlaws
Michael 👉 www.facebook.com/michael.vanpeer96
Xander 👉 www.facebook.com/xander.sales
—–
*Bereiding Bife de Tira🍖*

Ingrediënten:
– 1 kg Bife de Tira
– Peper & Zout
– Olijfolie

Stap 1
Trim de Bife de Tira. Verwijder zilvervlies en loshangend vlees.

Stap 2
Wrijf de Bife de Tira in met olijfolie voor een betere hechting van je kruiden. Daarna rub je je vlees in met peper en zout.

Stap 3
Rijg het vlees aan de spies en draai het vlees zo dat het een twister effect heeft.

Stap 4
Bereid je BBQ voor op direct grillen. En zet de keteltemperatuur op 110 tot 120℃..

Stap 5
Wanneer het een kerntemperatuur heeft bereikt van 45℃ dan doe je de deksel open en fik je deze af op open vuur. Dat creëert een perfect korst op je steak!

Stap 6
Als het dan een kerntemperatuur heeft bereikt van 52 tot 55℃, dan mag je hem eraf halen. Of bepaal zelf wat je lekker vindt bij steaks!
—–
*Bereiding Chimichurri 🧅*

Ingrediënten:
– 2 bosjes verse peterselie
– 6 knoflookteentjes
– 4 eetlepel rode wijn azijn
– 250 ml olijfolie extra vergine
– 3 theelepels oregano
– Peper & Zout na smaak
– peper en zout om het op smaak te brengen

Stap 1
Hak de peterselie en knoflook fijn. Vervolgens doe je alle ingrediënten in een potje en roeren maar. Meer is niet nodig. Simpel en makkelijk.
—–
Alles wat we gebruikt hebben voor dit gerecht:

The Bastard Large – Kamado
bastard.nl/product/the-bastard

Vuur&Rook Restaurant Grade South African Black Wattle Houtskool 12 kg
www.vuurenrook.nl/nl/vuurandrook-restaurant-grade-south-african-black-w.html

The Spit On Fire Kamado Large Rotisserie Ring
www.vuurenrook.nl/nl/spit-on-fire-kamado-rotisserie-ring-large.html

Olive Forged Aziatisch Hakmes
www.vuurenrook.nl/nl/olive-forged-aziatisch-hakmes.html

F-Dick Ergogrip Uitbeenmes Gebogen Blad 15cm
www.vuurenrook.nl/nl/f-dick-ergogrip-uitbeenmes-gebogen-blad-15cm.html

Meater+
www.vuurenrook.nl/nl/meater-draadloze-vlees-bbq-thermometer.html

Thermapen MK3 Classic
www.vuurenrook.nl/nl/thermapen-mk3.html
—–
#SpreadTheBBQLove #BifeDeTira #LangsteSteak
#BBQ #VuurEnRook #TheSpitOnFire #Bastard #Steak
#Chimichurri #ShareTheBBQLove

FavoriteLoadingOpslaan in Favorieten