Hoe maak je de perfecte picanha op de BBQ? | BBQproof

Hoe bereid je nu een picanha op de BBQ? In deze video laten wij zien hoe je een picanha (ook wel staartstuk genoemd) perfect kan grillen op de BBQ. Bekijk de video en laat je inspireren.

Samenvatting
1. Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.
2. Bestrooi de picanha rijkelijk met zout
3. Leg de picanha met de vlees kant naar beneden op de indirecte kant van de BBQ
4. Bij een kerntemperatuur van 48°C verplaatsen we het vlees naar de directe kant. Grill de vetkap lekker krokant maar pas op met vlammen!
5. Als het vlees een kerntemperatuur heeft van 52°C laten we het 10 minuten rusten.
6. Snijd dunne plakken en serveer met je zelfgemaakte chimichurri
7. Eet smakelijk!

Wil je dit recept eens rustig nalezen? Check dan dit recept voor alle benodigdheden:
* bbqproof.nl/bbqrecepten/picanha-staartstuk/
* bbqproof.nl/bbqrecepten/chimichurri/

Wil je meer BBQ tips, recepten of inspiratie?
Abonneer je dan op ons kanaal of bezoek onze website: www.bbqproof.nl

VOLG ONS OOK OP:
* www.instagram.com/bbqproof/
* www.facebook.com/bbqproof/
#dontskipbbqday

Deze video hebben wij gemaakt in samenwerking met Smulweb.tv.

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
* Picanha door www.meatfish.nl/
* De Weber Master Touch Premium door Weber Nederland