Een groot stuk vlees grillen op de BBQ | How to grill a large steak on a kettle BBQ?! BBQproof

Hoe bereid je nu een groot stuk vlees op de BBQ? In deze video bereiden wij een côte de boeuf van ca. 700 gram op de BBQ. Een mooie dikke steak dus! Wij hebben hiervoor de ‘reverse sear’- methode gebruikt. Je kan deze methode ook prima toepassen als jouw stuk vlees nog groter is.

Samenvatting
1. Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C
2. Bestrooi de cote de boeuf of andere steak met zout
3. Leg het vlees op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel
4. Wacht tot de kerntemperatuur van 48 graden is bereikt.
5. Grill het grote stuk vlees nu ongeveer 1 minuut per kant direct boven de kolen.
6. Laat je steak onder een droge theedoek even rusten.
7. Eet smakelijk!

Wil je dit recept eens rustig nalezen? Check dan dit recept voor alle benodigdheden:
* bbqproof.nl/bbqrecepten/cote-de-boeuf/

Wil je meer BBQ tips, recepten of inspiratie?
Abonneer je dan op ons kanaal of bezoek onze website: www.bbqproof.nl

VOLG ONS OOK OP:
* www.instagram.com/bbqproof/
* www.facebook.com/bbqproof/
#dontskipbbqday

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
* Cote de boeuf door www.meatfish.nl/
* De Weber Master Touch Premium door Weber Nederland