Traditioneel zalm roken op de BBQ | BBQproof

Warm gerookte zalm is een absolute lekkernij. Als rasechte Spakenburgers maken wij dit dan ook regelmatig. Maar hoe rook je nu een zalm op de BBQ? In deze video laten wij het zien.

Samenvatting
1. Bestrooi de zalm rijkelijk met zout en (citroen)peper
2. Bereid je BBQ voor om de roken op ongeveer 100°C
3. Leg wat rookhout op de kolen en leg de zalm indirect op de BBQ
4. Gaar de zalm tot een kerntermperatuur van ongeveer 50-52°C.
5. Schep met een lepel het visvlees van het vel.
6. Eet smakelijk!

Wil je zelfs eens zalm roken op de BBQ? Check dan eens deze twee recepten:
* bbqproof.nl/bbqrecepten/warm-gerookte-zalm/
* bbqproof.nl/bbqrecepten/broodje-pulled-zalm/

Wil je meer BBQ tips, recepten of inspiratie? Abonneer je dan op ons kanaal of bezoek onze website: www.bbqproof.nl

VOLG ONS OOK OP:
* www.instagram.com/bbqproof/
* www.facebook.com/bbqproof/

#dontskipbbqday

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
* Verse zalm door www.meatfish.nl/
* De Weber Master Touch Premium door Weber Nederland